NİĞDE / MERKEZ - Yeşilgölcük Cumhuriyet Ortaokulu

Yeşilgölcük Cumhuriyet Ortaokulu

Adres
YEŞİLGÖLCÜK BELDESİ YUKARI MAH. BELEDİYE CAD. NIĞDE YESILGOLCUK CUMHURIYET ILKOKULU NO 2 MERKEZ / NİĞDE
Vizyon
Paydaşları ile karşılıklı güven içinde, olumsuz şartları fırsata dönüştüren, kadim medeniyetinden ve milli kültüründen gelen öz değerleri ile yaşayan, teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayan, sevgi ve hoşgörü iklimi soluyan bir kurum olarak vatansever, çalışkan, üretken, hür iradeli ve düşüncelerini ifade yeteneğine sahip milli ve manevi değerleri özümseyen bireyler yetiştirmek.
Misyon
İnsanlığın küresel barışa daha çok muhtaç olduğu çağımızda öğrencilerimizi, medeniyet tasavvuru gelişmiş; milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerle kuşanmış; kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık; ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler olarak yetiştirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
KALOFİFER
Yerleşim Yeri
Yeşilgölcük Kasabası Niğde İlinin sayılı büyük kasabalarından biridir. Nüfusu yaklaşık 8000 civarındadır. Kasabamız içerisinde yemek lokantaları, aile hekimliği merkezi, postane, ATM(ziraat), marketler vb. bulunmaktadır.
Okulumuz İl merkezine 36 km uzaklıktadır.